Familien ønsket et eget sted å trekke seg tilbake når de besøker slekt på Öland på sommeren og i høytider. Midt i jakten falt de umiddelbart for den ölandske låven uten å ha besøkt den fysisk. Nå er renoveringen i full gang. Låven skal bevare sitt flotte opprinnelige skall og moderniseres med skreddersydde vinduer og dører i resirkulert aluminium. Det gamle gjenskapes med andre ord til noe nytt og ekte. 

Ida bor vanligvis i Stockholm sammen med sin mann Jacob og deres datter, men de kommer opprinnelig fra henholdsvis Kalmar og Öland, men er ofte på besøk på øya så fort kalenderen blir tom. De lette lenge for å finne det perfekte fritidshuset før de til slutt ble forelsket i den gamle låven. Uten å engang ha sett bygningen kjøpte Ida og Jacob låven.

- Vi var faktisk aldri og kikket på låven før vi kjøpte den. Vi hadde aldri vært her før, men vi syntes den lille byen virket veldig hyggelig. Låven ligger også for seg selv, så det føltes helt riktig!

De innså ganske fort at de ikke ønsket å tilpasse låven etter vanlige dimensjoner på vinduer og dører. Valget falt derfor på SAPA SELECTION, som skreddersyr løsninger som ivaretar låvens særpreg og det uttrykket de ønsker. Dessuten er vinduer og dører laget av resirkulert aluminium fra tidligere byggeprodukter.

Andre hadde nok valgt å bygge nytt hus på tomten bak låven, men Ida og Jacob ønsket å pusse opp låven og gjøre den mer moderne.

Hele tanken med fritidshuset er å være der sammen med familien på sommeren og i høytidene, da vi ofte er på

Öland så fort vi har fri, sier Ida.
Ida og Jacob håper at de skal være helt ferdige med oppussingen til sommeren, men det gjenstår å se om de har fått flyttet inn da.

- Jeg ville nok sagt at målet vårt er at alt er klart til påske, men det tror ikke (Stefan,) byggherren lar seg gjøre. Jacob sier til sommeren, men jeg tror mer på påske... nei, men til sommeren skal den være klar, avslutter Ida med et smil.